300 g
peedipüree (u 1,5 keskmise suurusega peedist)
200 ml
taimne piim (nt sojapiim)
3 sl
linaseemnejahu
9 sl
vesi
100 ml
õli
160 g
täisterajahu
190 g
rafineeritud nisujahu
40 g
kakao
75 g
fariinsuhkur
75 g
rafineeritud suhkur
0,5 tl
sool
1,5 tl
küpsetussooda
1 tl
küpsetuspulber
Kate (šokolaadikreem):
150 g
tume šokolaad
200 ml
kookospiim
Šokolaadikook, mis lisaks suurepärasele maitsele on ka hea vitamiini- ja rauaallikas!
VALMISTAMINE:
Peedipüree jaoks rösti peedid ahjus, kuni nad on pehmed. Lase natuke jahtuda ja püreesta saumikseriga või kannmikseris püreeks. Sega kokku linaseemnejahu ja vesi ning jätta 5-10 minutiks seisma. Sega peedipüree, taimne piim, õli, linaseemnejahu ja vee segu kokku.
Teises kausis sega kokku kõik kuivained. Lisa kuivainetele vedelate koostisosade segu ja sega korralikult läbi. Kalla segu küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 180 C juures 50-55 minutit. Võta ahjust välja ja lase jahtuda.
Soovi korral võid koogi katta ka šokolaadikreemiga. Kreemi jaoks lase kookospiim kuumeneda ja kalla katki tehtud tumeda šokolaadi peale. Lase natuke seista ja sega, kuni šokolaad on sulanud ja tekkinud on ühtlane mass. Lase jahtuda ja pane mitmeks tunniks külmkappi tahenema või natukeseks ajaks sügavkülma. Kalla segu koogile ja aja laiali.
Soovitus: Koogi vahele võid panna ka hapukat kirsimoosi.