150 ml
Taimne piim
150 ml
Vesi
155 g
Nisujahu
2 tl
Küpsetuspulber
0.5 tl
Kaneel
1 sl
Õli
2 tl
suhkur
0.5 tl
sool
Soovi järgi
Maapähklivõi
2 keskmine
Õun, tükeldatud
2 tl
Kaneel
Klassikalised õhukesed ülepannkoogid ehk krepid sügiseste õuntega.
- Sega suures kausis kokku jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool.
- Sega väiksemas kausis kokku taimne piim, vesi ja õli.
- Kalla märg segu kuivale segule. Sega, kuni koostis on ühtlane, kuid väldi ülesegamist, muidu jääb tekstuur liiga kummine.
- Kuumuta pannil õli keskmisel kuni kõrgel kuumusel. Vala kulbitäis taigent pannile ja kalluta ühtlaselt üle panni ülepannkoogiks.
- Kui kook pealt mullitama hakkab ja äärtest lahti lööb, keera see kiiresti ümber ja prae kuldpruuniks ka teiselt poolt.
- Prae samal pannil õunatükid, kuni nad kergelt klaasjaks muutuvad, lisa hulka 1 tl kaneel ja prae veel veidi.
- Serveeri pannkook kaneeliõuntega.