150 ml

Taimne piim

150 ml

Vesi

155 g

Nisujahu

2 tl

Küpsetuspulber

0.5 tl

Kaneel

1 sl

Õli

2 tl

suhkur

0.5 tl

sool

Soovi järgi

Maapähklivõi

2 keskmine

Õun, tükeldatud

2 tl

Kaneel

Klassikalised õhukesed ülepannkoogid ehk krepid sügiseste õuntega.

  1. Sega suures kausis kokku jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool.
  2. Sega väiksemas kausis kokku taimne piim, vesi ja õli.
  3. Kalla märg segu kuivale segule. Sega, kuni koostis on ühtlane, kuid väldi ülesegamist, muidu jääb tekstuur liiga kummine.
  4. Kuumuta pannil õli keskmisel kuni kõrgel kuumusel. Vala kulbitäis taigent pannile ja kalluta ühtlaselt üle panni ülepannkoogiks.
  5. Kui kook pealt mullitama hakkab ja äärtest lahti lööb, keera see kiiresti ümber ja prae kuldpruuniks ka teiselt poolt.
  6. Prae samal pannil õunatükid, kuni nad kergelt klaasjaks muutuvad, lisa hulka 1 tl kaneel ja prae veel veidi.
  7. Serveeri pannkook kaneeliõuntega.