50 g
india pähkel
250 g
taimne piim (kaera)
100 g
taimne maitsestamata jogurt
0.5 tl
Dijoni sinep
1 tl
maitsepärm
1 tl
valge veini äädikas või sidrunimahl
2 tk
keskmise suurusega keedetud kartul
1 tk
väiksem keedetud peet
2 tk
redis
2 tk
väike värske kurk
peotäis
till, petersell, roheline sibul
Okroška on südasuvine kerge ja värskendav külmsupp, milles saab kasutada hooajalisi eestimaiseid köögivilju ja ürte.
- Eelmisel õhtul pane india pähklid vette likku.
- Blenderda taimne piim ja leotatud india pähklid kreemjaks massiks.
- Lisa piima ja pähkli segule muud koostisained – taimne maitsestamata jogurt, sinep, maitsepärm, veiniäädikas ja sool/pipar.
- Blenderda segu kokku ja proovi maitsestust – vajadusel lisa soola või äädikat/sidrunimahla.
- Haki köögiviljad soovitud kujule ja aseta taldriku/kausi põhja.
- Lisa köögiviljadele piima-jogurti segu ja kaunista supp värskete ürtidega.
Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik ja vanemkokk Hanna-Greta Veersalu.