50 g

india pähkel

250 g

taimne piim (kaera)

100 g

taimne maitsestamata jogurt

0.5 tl

Dijoni sinep

1 tl

maitsepärm

1 tl

valge veini äädikas või sidrunimahl

2 tk

keskmise suurusega keedetud kartul

1 tk

väiksem keedetud peet

2 tk

redis

2 tk

väike värske kurk

peotäis

till, petersell, roheline sibul

Okroška on südasuvine kerge ja värskendav külmsupp, milles saab kasutada hooajalisi eestimaiseid köögivilju ja ürte.

  1. Eelmisel õhtul pane india pähklid vette likku.
  2. Blenderda taimne piim ja leotatud india pähklid kreemjaks massiks.
  3. Lisa piima ja pähkli segule muud koostisained – taimne maitsestamata jogurt, sinep, maitsepärm, veiniäädikas ja sool/pipar.
  4. Blenderda segu kokku ja proovi maitsestust – vajadusel lisa soola või äädikat/sidrunimahla.
  5. Haki köögiviljad soovitud kujule ja aseta taldriku/kausi põhja.
  6. Lisa köögiviljadele piima-jogurti segu ja kaunista supp värskete ürtidega.

    Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik ja vanemkokk Hanna-Greta Veersalu.