Bao
167 g
jahu
0.5 tl
kuivpärm
0.2 tl
sool
0.2 tl
küpsetuspulber
0.75 spl
suhkur
90 g
vesi
1 spl
nõgeseõli
Põdrakanep
12
põdrakanep (noored võrsed)
3 spl
tempura jahu
1 spl
kanepijahu
100 ml
külm vesi
maitse järgi
sool
frittimiseks
õli
Redis, Porgand
1
suurem porgand
peotäis
redis (või 1 väiksem valge redis)
4 dl
vesi
0.5 dl
söögiäädikas
1 spl
sinepiseemned
1 spl
till (värske, hakitud)
2 spl
suhkur
1 tl
sool
Hernekreem
200 g
külmutatud hernes
50 g
vesi
2 spl
Bon maitsepärm
0.5 tl
Dijon sinep
0.5 tl
sool
Aasta kokk 2019 tiitliga pärjatud Cätlyn Priks jagab sinuga oma põnevat restepti nõgese baodest. Kaunistamiseks võid kasutada sinepiseemneid, jänesekapsast ja suitsusoola helbeid.
Bao (6 tk)
- Sega mikseris (konksuga) kokku jahu, kuivpärm, suhkur, sool, küpsetuspulber ning lisa leige vesi ja õli (võib ka käsitsi sõtkuda).
- Mikserda kiirema tempoga kuni 5 minutit.
- Lase taignal kerkida 1 tund.
- Lõika 45-grammised pallid ja rulli lapikuks. Murra tainas pooleks üksteise peale, küpsetuspaber vahel.
- Auruta kukleid bambusaurutajas 7 minutit või kuni valmis.
Põdrakanep
- Pese voolava külma vee all põdrakanep, kuivata rätiku peal.
- Sega tempura jahu, kanepijahu, sool ja külm vesi vispliga.
- Pane õli potti ja aja kuumaks.
- Kata põdrakanep taignaga ja aseta kuuma õli sisse.
- Küpseta umbes 2 minutit, kuni kuldne ja krõbe.
Redis, Porgand
- Pese porgand, redised, koori porgand.
- Lõika porgandist ribad ja redisest kettad.
- Lisa potti marinaadi komponendid, lase keema.
- Keeda 5 minutit ja maitse, vajadusel timmi maitset.
- Vala kuum marinaad porganditele ja redistele.
- Lase jahtuda, jahtunult on juba maitse küljes.
Hernekreem
- Võta pott, täida veega, lase vesi keema.
- Lisa keevasse vette herned, keeda 2 minutit.
- Nõruta herned ning lisa need blenderisse koos vee, maitsepärmi, sinepi ja soolaga.
- Blenderda kuni tekib ühtlane kreem.
- Suitsupüstoli olemasolul anna kreemile suitsu, et kreemi imenduks õrn suitsune maitse.