Bao

167 g

jahu

0.5 tl

kuivpärm

0.2 tl

sool

0.2 tl

küpsetuspulber

0.75 spl

suhkur

90 g

vesi

1 spl

nõgeseõli

Põdrakanep

12

põdrakanep (noored võrsed)

3 spl

tempura jahu

1 spl

kanepijahu

100 ml

külm vesi

maitse järgi

sool

frittimiseks

õli

Redis, Porgand

1

suurem porgand

peotäis

redis (või 1 väiksem valge redis)

4 dl

vesi

0.5 dl

söögiäädikas

1 spl

sinepiseemned

1 spl

till (värske, hakitud)

2 spl

suhkur

1 tl

sool

Hernekreem

200 g

külmutatud hernes

50 g

vesi

2 spl

Bon maitsepärm

0.5 tl

Dijon sinep

0.5 tl

sool

Aasta kokk 2019 tiitliga pärjatud Cätlyn Priks jagab sinuga oma põnevat restepti nõgese baodest. Kaunistamiseks võid kasutada sinepiseemneid, jänesekapsast ja suitsusoola helbeid.

Bao (6 tk)

  1. Sega mikseris (konksuga) kokku jahu, kuivpärm, suhkur, sool, küpsetuspulber ning lisa leige vesi ja õli (võib ka käsitsi sõtkuda).
  2. Mikserda kiirema tempoga kuni 5 minutit.
  3. Lase taignal kerkida 1 tund.
  4. Lõika 45-grammised pallid ja rulli lapikuks. Murra tainas pooleks üksteise peale, küpsetuspaber vahel.
  5. Auruta kukleid bambusaurutajas 7 minutit või kuni valmis.

Põdrakanep

  1. Pese voolava külma vee all põdrakanep, kuivata rätiku peal.
  2. Sega tempura jahu, kanepijahu, sool ja külm vesi vispliga.
  3. Pane õli potti ja aja kuumaks.
  4. Kata põdrakanep taignaga ja aseta kuuma õli sisse.
  5. Küpseta umbes 2 minutit, kuni kuldne ja krõbe.

Redis, Porgand

  1. Pese porgand, redised, koori porgand.
  2. Lõika porgandist ribad ja redisest kettad.
  3. Lisa potti marinaadi komponendid, lase keema.
  4. Keeda 5 minutit ja maitse, vajadusel timmi maitset.
  5. Vala kuum marinaad porganditele ja redistele.
  6. Lase jahtuda, jahtunult on juba maitse küljes.

Hernekreem

  1. Võta pott, täida veega, lase vesi keema.
  2. Lisa keevasse vette herned, keeda 2 minutit.
  3. Nõruta herned ning lisa need blenderisse koos vee, maitsepärmi, sinepi ja soolaga.
  4. Blenderda kuni tekib ühtlane kreem.
  5. Suitsupüstoli olemasolul anna kreemile suitsu, et kreemi imenduks õrn suitsune maitse.