Kaste
4 spl
sojakaste
1 tl
kookos- või palmisuhkur
3 tl
maisitärklis
0.5 tl
seesamiõli
1 spl
mirin või riisivein
0.5 tl
valge pipar
50 ml
vesi
1 tk
punane paprika
1 tk
suurem porgand
1 tk
keskmine sibul
2 tk
küüslauguküüs
1 pakk
riisinuudlid
180 g
Mati kanaloog
2-3 spl
rapsiõli
roheline sibul
seesamiseemned, india pähklid
“No” Mein nuudlid on mõnus aasiapärane nuudliroog, mida võib nautida nii tööpäeva õhtul kui kontorisse lõunaks kaasa haarata.
- Sega kokku kastme koostisained.
 - Lõika Mati kanaloog tükid parajalt suupärasteks ribadeks, lisa neile paar supilusikatäit kastet ja jäta seisma.
 - Tükelda köögiviljad – sibul, küüslauk väikesteks tükkideks ja porgand, paprika ribadeks.
 - Valmista nuudlid pakil etteantud juhise järgi.
 - Kuumuta õli ja prae selles sibul, küüslauk. Lisa Mati kanaloog ja pruunista kergelt. Lisa nüüd köögiviljad, nuudlid ja kõige viimasena kaste. Sega ja kuumuta paar minutit.
 - Kaunista rohelise sibula, seesamiseemnete või india pähklitega.
Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik ja vanemkokk Hanna-Greta Veersalu.