nacho rebitud kaer

120 g

Gold&Green rebitud kaer

praadimiseks

Õli

maitse järgi

Santa Maria tšillisädemed (Chili Explosion)

maitse järgi

Santa Maria Tai sojakaste

maitse järgi

Santa Maria Tellicherry must pipar

2

Tomat

1

Punane sibul

0,5

Laim

maitse järgi

Petersell, koriander

400 g

Mustad oad

2

Küüslauguküüs

0,5 tl

Santa Maria vürtsköömen

maitse järgi

Santa Maria kivisool

0,5

Sidrun

3 spl

Õli

Vesi

serveerimiseks

Santa Maria nacho krõpsud, petersell, redis, koriander

Suupisteampsud rebitud kaera, tomati-sibula salsa ja musta oa hummusega – mõnus amps, mida ka õues piknikul kokku laduda!

Neljale

  1. Prae rebitud kaer õliga krõbedaks, maitsestades sojakastme ning tšillihelvestega ja jahvata musta pipart värskelt veskist peale. Lase jahtuda.
  2. Haki tomati viljaliha kuubikuteks. Koori väiksem punane sibul ning haki peeneks. Nopi peterselli ja koriandri lehed varre küljest ning haki peeneks.
  3. Sega omavahel rebitud kaer, tomat, sibul ja maitseroheline. Pigista peale laimi mahla ja sega läbi.
  4. Musta oahummuse jaoks purusta sauseguri või köögikombainiga kreemiseks nii oad, puhastatud küüslauguküüned, tšillihelbed, vürtsköömned, sidrunimahl ning pisut õli. Vett lisa järkjärgult just niipalju, et tekstuur saaks siidine.
  5. Laota nachod vaagnale, tõsta lusikaga kõigepealt oahummus ning seejärel rebitud kaeraga salsa. Jahvata peale veel tšillit ja mõned krõmpsud rediseviilud.

*Rebitud kaera leiab Prismadest ja Kaupmehest (Gold &Green kaubamärgi all), aga selle võib asendada ka muu meelepärase taimse valguga.