200 g

Härmavili rohelised herned

1

küüslauguküüs

1/2

sidrun (mahl)

peotäis

värsket piparmünti

maitse järgi

sool, pipar

1/2 sl

extra virgin oliiviõli

4 paksu viilu

ciabatta või omal valikul teraviljatoode

Lihtne leivamääre, mis on suviselt rõõmus ja mahlane. 

VALMISTAMINE:

  1. Leota külmutatud herneid kuumas vees 10 minutit. 
  2. Lisa köögikombaini kooritud küüslauguküüs, extra virgin oliiviõli, piparmündilehed, pressitud sidrunimahl, sool ja pipar. Blenderda segu ühtlaseks.
  3. Nõruta herned ja lisa segule ning blenderda, kuni määre on ühtlane ja kohev. 
  4. Rösti ciabatta viilud krõbedaks ja määri hernemääre peale.
  5. Kaunistuseks lisa piparmündilehti, õli ja pipart.
  6. Naudi!

Retsept on valminud koostöös Härmaviljaga.