Riis ja köögiviljad:

200 g

tofu

1 tass

riis

4

küüslauguküüs, hakitud

1/2 tassi

herned

1/2 tassi

porgand, hakitud

1 tass

roheline sibul

maitse järgi

sojakastet

Kaste:

2-3 spl

sojakaste

1-2 spl

pähklivõi

2-3 spl

pruunsuhkur

1

küüslauguküüs, purustatud

1-2 spl

BBQ-kaste

Mõnusalt kreemine ja rikkalik riisiroog, mis viib keele alla! See on ideaalne roog tofuga sõpruse sobitamiseks ja usun, et see sõprus saab olema pikk ja elamusi pakkuv! Vaata retsepti SIIT.

VALMISTAMINE:

  1. Loputa tofu kraani all ja mähi puhtasse köögikäterätikusse. Pigista tofu tükki igast küljest tugevalt nii, et liigne vesi välja tuleks. Lõika tofust pigem väiksemapoolsed kuubikud. Lase õlisel pannil kuumaks minna ning lisa tofukuubikud ja 0.5 tl soola. Prae kuubikuid keskmisel või pigem kõrgemal kuumusel igalt küljelt, kuni need omandavad ilusa kuldse värvuse. Kui kuubikud on juba pruunikad, lisa 0.5 spl sojakastet ning madalda kuumust. Tõsta tofukuubikud kõrvale.
  2. Valmista pakendil oleva õpetuse järgi riis (eriti mõnus ja õhuline on basmati riis, kuid tervislikkust silmas pidades on hea pruun riis).
  3. Samal ajal tee kaste – kõik kastme koostisosad lisa keskmise suurusega kaussi ja sega korralikult ära. Kui soovid, võid lisada rohkem sojakastet või pähklivõid – vastavalt maitsele.
  4. Pane tofukuubikud valminud kastmesse, sega ja lase neil marineeruda umbes 5 minutit.
  5. Lase pann uuesti kuumaks ning tõsta sinna tofutükid, kaste jätta kaussi. Prae tofut paar minutit ning maitsesta seda veel 1 spl sojakastmega. Prae veel, kuni tofukuubikud on ühtlaselt pruunid. Tõsta tofu pannilt ära.
  6. Pane kuumale pannile küüslauk, herned ja porgandid. Pruunista 3-4 minutit ning sega vahepeal. Maitsesta 1 spl sojakastmega.
  7. Lisa pannile valminud riis, tofu ja alles jäänud kaste ning sega. Lase veel 3-4 minutit toitu pidevalt segades küpseda.
  8. Serveeri natukese rohelise sibulaga.