1 tl

oliiviõli

2

küüslauguküüs

1

jalapeno

1 tass

kinoa

1 tass

köögiviljapuljong

1 purk

mustad oad

1 purk

tomatid

200 g

konserveeritud mais

1 tl

tšillipulber

0.5 tl

vürtsköömnd

1

avokaado

1

laimi mahl

2 tl

koriander

Olgem ausad – suvel pole tihti aega köögis pikalt toimetada. Samas tahaks siiski, et toit oleks mitmekülgne, toitev ja maitsev. Sel juhul tulebki appi ühe panni roog – mehhikopärane kinoa! Natuke hakkimist, natuke panni peal segamist, ühe toiduvalmistamise nõu pesu ja voila – valmis! Retsept pärineb SIIT.

VALMISTAMINE:

  1. Kumuuta oliiviõli pannil keskmisel kuumusel.
  2. Lisa küüslauk ja jalapeno, prae hoolikalt segades umbes üks minut.
  3. Lisa kinoa, puljong, oad, tomatid, mais, tšillipulber ja vürtsköömned. Maitsesta veel lisaks soola ja pipraga.
  4. Aja keema, kata kaanega, vähenda kuumust ja lase podiseda, kuni kinoa muutub pehmeks (umbes 20 minutit).
  5. Lõpus lisa avokaado, laimimahl ja koriander ning serveeri.