125 g

valge või pruun riis

8-10

poolitatud kirsstomatid

1

keskmine kurk, viilutatud

1 purk

magus mais

garneeriks

koriander, laim

Ubade jaoks:

1 spl

õli

1 purk

punased oad

100 g

Santa Maria mahe taco kaste

1 tl

Santa Maria taco maitseaine

1/2 tl

suitsupaprika pulber

1/2 tl

sibula pulber

maitsestamiseks

sool/pipar

Praetud juurviljade jaoks:

1

punane paprika, viilutatud

1

sibul, poolringideks viilutatud

1/2 tl

Santa Maria taco maitseaine

1/2 tl

küüslaugupulber

maitsestamiseks

sool/pipar

Guacamole jaoks:

2

küps avokaado

1/2 spl

laimimahl

1

küüslauguküüs, hakitud

näpuotsatäis

sool/pipar

Maitsekas ja kerge roog – Alisa Tsitseronova jagab Sinuga oma imelist Mehhiko Buddha kausi retsepti!

Kogus: 2

VALMISTAMINE:

  1. Keeda riis vastavalt pakil olevale juhendile.
  2. Samal ajal prae oad koos õli ning maitseainetega 3-5 minutit keskmisel tulel. Sega korralikult, et kõik maitsed seguneksid. 
  3. Prae poolikuid sibularõngaid kuni need on kuldsed, seejärel lisa paprikaribad ning prae 4-5 minutit, kuni need on pehmed. Lisa kõik maitseained ning sega korralikult. Prae veel paar minutit.
  4. Guacamole jaoks koori avokaadod, eemalda seemned ning purusta need kausis kahvli või pudrunuiaga. Kui soovid eriti kreemist tekstuuri, võid kasutada ka köögikombaini. Lisa kõik maitseained ning sega korralikult. 
  5. Nüüd on aeg Buddha kauss kokku panna. Pane kaussi riis, oasegu, praetud juurviljad, mais, tomat, kurk ja guacamole. Kaunista koriandriga ning pigista peale laimimahla. 
  6. Võid kausis kasutada kõiki värskeid köögivilju, mis parasjagu kodus on olemas. Roaga sobib väga hästi ka taimne hapukoor, kuna see lisab toidule värskust. Minu lemmik on Oatly kaerakoor. 
  7. Naudi!