120 g

kinoa

320 ml

vesi

70 g

mandlid

1

punane sibul

150 g

riivitud porgand

1 purk

kikerherned

70 g

rukola

6 g

münt

35 g

kuivatatud datlid

Kaste:

90 ml

oliiviõli

2 spl

sidrunimahl

2 spl

apelsinimahl

1 spl

vahtrasiirup

0,5 tl

kaneel

0,5 tl

ingver

0,5 tl

jahvatatud vürtsköömned

0,5 tl

jahvatatud koriander

1 tl

meresool

1 tl

jahvatatud paprika

Maitserikas marokopärane salat toob lauale värvi ja särtsu!

VALMISTAMINE:

  1. Keeda kinoad 12-15 minutit ja lase täielikult jahtuda. Rösti mandlid pannil keskmisel kuumusel, kuni need on kuldpruunid ja lase jahtuda.
  2. Väikeses kausis sega kokku kastme koostisosad. 
  3. Lõika sibul väikesteks lõikudeks. Riivi porgand ja lõika datlid väiksemaks. 
  4. Võta suurem kauss ja pane sinna rukola, lõigutud sibul ja datlid, riivitud porgand, kikerherned, mandlid, kinoa ning münt. Lisa kaste, sega kõik läbi ja serveeri.