1
suur sibul, hakitud
1
suur porgand, hakitud
3
bataat, kooritud ja tükeldatud kuubikuteks (2-3cm)
1 1/2 tassi
väiksed keetmata pruunid läätsed
7-8 tassi
vesi
2 tassi
köögiviljapuljong
400 g
purustatud tomatid
2 tassi (kokku pressitult)
beebispinat
1
loorberileht
1 tl
vürtsköömned
1/2 tl
kuivatatud koriander
1/2 tl
kurkum
2 1/2-3 tl
meresool
1/4 tl
must pipar
serveerimiseks
värske koriander
See Marokopärane hautis on lihtsalt imeline – soojad ja aromaatsed vürtsid panevad suu vett jooksma enne kui süüagi saad! Tõeline comfort food! Retsept pärineb SIIT.
VALMISTAMINE:
- Pane suurde potti tükeldatud sibul ning porgand, kuumuta keskmisel kuumusel kuni need muutuvad pehmeks, umbes 4-5 minutit. Lisa umbes spl vett, kui sibul ja porgand hakkab kleepuma või kõrbema.
- Lisa kõik ülejäänud koostisosad potti, peale spinati, kuumuta keema ning keera kuumus väiksemaks ja lase haududa. Sega korralikult läbi.
- Lase haududa ilma kaaneta madalamal kuumusel 45 minutit. Kui 45 minutit saab läbi, lükka bataat poti äärde(nii palju kui saad) ning võta potist umbes 1 tass keedetud läätsi, ning pane laia kaussi. Purusta need läätsed kahvliga ning kalla tagasi potti. See annab hautisele veidi lisa tekstuuri.
- Maitse hautis, ning soovi järgi lisa rohkem ürte või maitseaineid.
- Lisa spinat ning hauta veel 15 minutit.
- Võta välja loorberileht.
- Serveeri ning puista soovi korral peale värsket koriandrit.