100 g
vaarikad
1
suur virsik
Taigen
260 g
jahu
75 g
suhkur
25 g
maisitärklis
½ tl
küpsetuspulber
240 g
kaerapiim
1 tl
õunaäädikas
70 g
taimne või
1 tl
vaniljekstrakt või vaniljesuhkur
0,5 tl
sool
Puru
50 g
taimne või
75 g
kookoshelbed
50 g
pruun suhkur
80 g
jahu
- Purukatte valmitsamiseks sega kokku kuivained ning lisa külmad võitükid. Näpi segu sõrmede vahel puruks. Pane kõrvale.
 - Taigna valmistamiseks vahusta toasoe taimne või suhkruga, kuni segu muutub kergelt kreemjaks. Lisa vaniljeekstrakt ja eelnevalt omavahel segatud piima-äädika segu. Sega ühtlaseks.
 - Sega jahu, maisitärklis ja küpsetuspulber omavahel ning lisa tainale. Sega korralikult läbi.
 - Vooderda 26 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga või määri see taimse võiga.
 - Kalla taigen koogivormi põhja ning laota peale vaarikad ja viilutatud virsik.
 - Kõige peale laota laiali purukate.
 - Küpseta eelsoojendatud ahjus 180°C juures umbes 30 minutit või kuni kook on pealt kuldpruun.
 - Lase koogil enne serveerimist veidi jahtuda ning naudi!
Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik ja vanemkokk Hanna-Greta Veersalu.