Salat:
280 g
makaronid
1
paprika, hakitud
1
keskmine sibul, hakitud
4
tomatid, hakitud
1
väike kurk, hakitud
3/4 tassi
hapukurk, hakitud
oliivid (valikuline)
Kaste:
1 1/2 tass
valgeid oad, kurnatud ja loputatud
160 ml
taimne piim
40 g
kooritud kanepiseemned (või 1/3 tassi leotatud india pähkleid)
4
küüslauguküüs
1 spl
Dijoni sinep
1 spl
laimi- või sidrunimahl
1 spl
valget äädikas või õunaäädikas
maitse järgi
sool, pipar
värske till
Eesti Vabariigi aastapäeval tõime Sinuni taimse kartulisalati! Seekord taasiseseisvumise puhul jagame aga imelist makaronisalatit isetehtud kastmega! Suurepärane valik tänasele pühadelauale. Retsept pärineb SIIT.
Kogus: 6
VALMISTAMINE:
- Keeda makaronid.
- Pane blenderi valged oad, taimne piim, kanepiseemned (või india pähklid), küüslauguküüned, sinep, laimi- või sidrunimahl, äädikas, meresool ja must pipar. Blenderda kuni kaste on ühtlane ja kreemjas. Aseta kõrvale.
- Pane suurde kaussi jahutatud makaronid, tükeldatud paprika, sibul, tomatid, kurk ja hapukurk. Kalla kaste peale ning sega läbi.
- Maitse ja vajadusel lisa maitseaineid.
- Kaunista värske tilliga ja naudi!