banaanid

150 ml

Kaerapiim

200 g

Mais

1 spl

Maisitärklis

4 + 2 + 1 spl

Suhkur

0,5 + 0,5 tl

Santa Maria vanillisuhkur

125 ml

Vahustatav kaerakoor (nt Tere)

1

Sidrun

4

Banaan

praadimiseks

Taimne või

serveerimiseks

Maisihelbed

maitse järgi

Santa Maria tšillisädemed

See magustoit on inspireeritud maailmakuulsa Mehhiko restorani Pujol magustoidust, kus mais on nii besee sees kui kreemiks ja vahuks.

Neljale

  1. Vala kaerapiim pisikesse potti ja lahusta maisitärklis seal sees vispeldades. Seejärel lisa vanillisuhkur ja konservvedelikust kurnatud mais ning lase tasasel tulel keema tõusta, kuni segu pakseneb.
  2. Vala maisisegu blenderisse ning mikserda kreemiks. Mida võimsam blender, seda parem kreem (kui jääb liialt tükiline, siis hõõru läbi sõela). Lase täiesti maha jahtuda!
  3. Vahusta kaerakoor 4 spl suhkruga, maitseks peenelt riivitud mahesidruni koor, pisut pigistatud mahla ning 2 spl suhkrut ja vanillisuhkur. Sega ühtlasel hulka maisikreem.
  4. Lase pann tuliseks ning sulata seal taimne või, lisa tšillihelbed ja 1 spl suhkrut. Koori banaanid ning viiluta. Kuumuta neid tulisel pannil, kuni servadest karamelline.
  5. Serveeri maisivaht tšilliste banaanide ning maisihelvestega!