150 ml
Kaerapiim
200 g
Mais
1 spl
Maisitärklis
4 + 2 + 1 spl
Suhkur
0,5 + 0,5 tl
Santa Maria vanillisuhkur
125 ml
Vahustatav kaerakoor (nt Tere)
1
Sidrun
4
Banaan
praadimiseks
Taimne või
serveerimiseks
Maisihelbed
maitse järgi
Santa Maria tšillisädemed
See magustoit on inspireeritud maailmakuulsa Mehhiko restorani Pujol magustoidust, kus mais on nii besee sees kui kreemiks ja vahuks.
Neljale
- Vala kaerapiim pisikesse potti ja lahusta maisitärklis seal sees vispeldades. Seejärel lisa vanillisuhkur ja konservvedelikust kurnatud mais ning lase tasasel tulel keema tõusta, kuni segu pakseneb.
- Vala maisisegu blenderisse ning mikserda kreemiks. Mida võimsam blender, seda parem kreem (kui jääb liialt tükiline, siis hõõru läbi sõela). Lase täiesti maha jahtuda!
- Vahusta kaerakoor 4 spl suhkruga, maitseks peenelt riivitud mahesidruni koor, pisut pigistatud mahla ning 2 spl suhkrut ja vanillisuhkur. Sega ühtlasel hulka maisikreem.
- Lase pann tuliseks ning sulata seal taimne või, lisa tšillihelbed ja 1 spl suhkrut. Koori banaanid ning viiluta. Kuumuta neid tulisel pannil, kuni servadest karamelline.
- Serveeri maisivaht tšilliste banaanide ning maisihelvestega!