1

keskmine bataat

240 g

mustad oad

390 g

purustatud tomatid

285 g

külmutatud või konserveeritud mais

70 g

tomatipasta

1200 ml

vesi

2

köögiviljapuljongi kuubik

60 g

maisijahu

1

sibul, hakitud

2 spl

kookosõli

2

küüslauguküüs, hakitud

2 spl

tšillipulber

1 spl

vürtsköömned

maitse järgi

Cayenne'i pipar, sool

kaunistuseks

avokaado, laim, tortiljakrõpsud, kaerakoor

Käimas on supihooaeg, nii et tasub proovida seda vürtsikat maguskartuli-tortiljasuppi! Retsept pärineb SIIT.

Retseptist jagub kuuele sööjale.

VALMISTAMINE:

  1. Viiluta sibul ja haki küüslauk. Pane supipott keskmise kuumusega tulele, lase õli potipõhjas kuumaks ning prae sibulat ja küüslauku 3-5 minutit, kuni need muutuvad klaasjaks.
  2. Lisa potti tšillipulber, köömned ja Cayenne pipar, sega ja kuumuta umbes ühe minuti jooksul.
  3. Lisa maisijahu ning rösti segu 2-3 minutit, sega pidevalt. Ole ettevaatlik, et maisijahu ei kõrbeks poti põhja, vajadusel keera kuumus madalamaks.
  4. Järgmiseks lisa potti vesi ja köögiviljapuljongi kuubikud, sega ja lase sel keema tõusta. Puljong peaks muutuma keema tõustes paksemaks.
  5. Lisa tomatipasta, sega hoolikalt.
  6. Lisa purustatud tomatid (koos vedelikuga), mustad oad ja mais. Koori bataat ja haki umbes 1 cm kuubikuteks, lisa potti.
  7. Kata supipott kaanega ja lase keskmise kuumusega keema. Kui supp keeb, keera temperatuur madalamaks ja lase supil tasasel tulel aeg-ajalt segades keeda 30 minutit, kuni bataat muutub pehmeks. Soovi korral maitsesta soolaga.