1
keskmine bataat
240 g
mustad oad
390 g
purustatud tomatid
285 g
külmutatud või konserveeritud mais
70 g
tomatipasta
1200 ml
vesi
2
köögiviljapuljongi kuubik
60 g
maisijahu
1
sibul, hakitud
2 spl
kookosõli
2
küüslauguküüs, hakitud
2 spl
tšillipulber
1 spl
vürtsköömned
maitse järgi
Cayenne'i pipar, sool
kaunistuseks
avokaado, laim, tortiljakrõpsud, kaerakoor
Käimas on supihooaeg, nii et tasub proovida seda vürtsikat maguskartuli-tortiljasuppi! Retsept pärineb SIIT.
Retseptist jagub kuuele sööjale.
VALMISTAMINE:
- Viiluta sibul ja haki küüslauk. Pane supipott keskmise kuumusega tulele, lase õli potipõhjas kuumaks ning prae sibulat ja küüslauku 3-5 minutit, kuni need muutuvad klaasjaks.
- Lisa potti tšillipulber, köömned ja Cayenne pipar, sega ja kuumuta umbes ühe minuti jooksul.
- Lisa maisijahu ning rösti segu 2-3 minutit, sega pidevalt. Ole ettevaatlik, et maisijahu ei kõrbeks poti põhja, vajadusel keera kuumus madalamaks.
- Järgmiseks lisa potti vesi ja köögiviljapuljongi kuubikud, sega ja lase sel keema tõusta. Puljong peaks muutuma keema tõustes paksemaks.
- Lisa tomatipasta, sega hoolikalt.
- Lisa purustatud tomatid (koos vedelikuga), mustad oad ja mais. Koori bataat ja haki umbes 1 cm kuubikuteks, lisa potti.
- Kata supipott kaanega ja lase keskmise kuumusega keema. Kui supp keeb, keera temperatuur madalamaks ja lase supil tasasel tulel aeg-ajalt segades keeda 30 minutit, kuni bataat muutub pehmeks. Soovi korral maitsesta soolaga.