255 g
tofu, lõigatud kuubikuteks
2 spl
tamari
1/2 tl
pipar
3 spl
maisitärklis (või nooljuure pulber, gluteenivaba)
1/2
suur punane sibul, hakitud
1/2
keskmine oranž paprika, viilutatud
1/2
keskmine punane paprika, viilutatud
serveerimiseks
riis
serveerimiseks
roheline sibul
Kaste:
1 tass
apelsinimahl
2 spl
vahtrasiirup
2 spl
tomatipasta
2 spl
riisiäädikas
2 tl
maisitärklis
Krõbe tofu imelise magushapu apelsini kastmega – lihtne ja imemaitsev! Retsept pärineb SIIT.
Kogus: 2
VALMISTAMINE:
- Sega kausis kokku tofu kuubikud, tamari, pipar. Aseta kõrvale 15-20 minutiks. Samal ajal valmista ette kaste – sega kokku apelsinmahl, vahtasiirup, tomatipasta, riisiäädikas ja maisitärklis.
- Pane 3 spl maisitärklist või nooljuure pulbrit zip-lukuga kotti, lisa ka tofu. Raputa kotti, et tofu oleks kaetud.
- Prae tofut 1-2 minutit igalt küljelt. Vajadusel lisa veidi õli (kui on hea mittenakkuv pann, siis ei ole vaja). Kui on praetud, aseta tofu kõrvale.
- Kuumuta pannil õli, ning lisa sibul. Prae 1-2 minutit. Lisa paprika ja prae veel 4-5 minutit.
- Lisa pannile kaste ning kuumuta veel 3-4 minutit, et kaste pakseneks. Viimasel minutil sega hulka ka tofu.
- Serveeri riisi ja rohelise sibulaga.