1 tass

sibul, väikseks hakitud

1

porgand, ribadeks hakitud

1

väike tšillipipar, seemned eemaldatud ja väikseks hakitud

2 spl

purustatud küüslauk

1 tl

hakitud ingver

1 purk

tükeldatud tomatid

4 tassi

lillkapsa õied

4 tassi

koorimata kartulid, tükeldatud väikesteks kuubikuteks

1/2 tassi

köögiviljapuljong

1/2 tassi

vesi

1 tl

küüslaugupulber

1 tl

sibulapulber

1 spl + 1 tl

karripulber

1 tl

Garam masala

1 tl

meresool

näpuotsatäis

Cayenne pipar

1 tass

kookospiim

1 1/4 tassi

külmutatud herned

Lohutav lillkapsa-kartuli hautis sobib imelist mõnda vihmasesse päeva, et tuua oma kehasse mõnusat soojust! Retsept pärineb SIIT.

Kogus: 4-5

VALMISTAMINE:

  1. Sega väikses kausis kokku kõik ürdid ja maitseained. Aseta kõrvale.
  2. Valmista ettte köögiviljad, haki/tükelda vms.
  3. Pane tulele suurem pott, potti pane sibul, porgand ja tšilli ning kuumuta 3-5 minutit, kuni need hakkavad pehmenema. Lisa vajadusel spl vett, et põhja ei kõrbeks. Siis lisa küüslauk, ingver ning maitseained ja kuumuta minutike. Pane hulka lillkapsas ja kartul ning prae veel minut, segades korralikult segu läbi. Lisa kõik ülejäänud koostisosad peale kookospiima ja herneste. Pane potile kaas peale ning lase segul haududa kuskil 20 – 30 minutit, kuni lillkapsas ja kartul on pehme. 
  4. Kui lillkapsas ja kartul on pehmed, võta kaas peale ning sega sisse kookospiim ja herned. Sega korralikult läbi ja maitse. Lisa soovi korral veel maitseaineid ning siis lase veel mõned minutit haududa. 
  5. Serveeri riisiga ja naudi!