500 g

paprika

500 g

porgand

500 g

sibul

1,5 kg

tomat

1 sl

äädikas

maitse järgi

sool

maitse järgi

must pipar

maitse järgi

suhkur

100 ml

õli

soovi korral

petersell või basiilik

Sügis on letšo valmistamise aeg- see kodune letšo on üks ütlemata mõnus suutäis.

Kogus: 2 liitrit

VALMISTAMINE:

  1. Haki sibulad, paprika suurteks kuubikuteks ja riivi porgand.
  2. Kalla tomatid üle keeva veega, oota, kuni tomatitel lööb nahk lahti, seejärel kurna vesi ära ja lase jahtuda. Koori tomatid ja tükelda suurteks kuubikuteks.
  3. Kuumuta suures potis õli, lisa sibul ja kuumuta kuni sibul on klaasjas. Lisa paprika ja porgand. Kõige viimasena lisa tomat.
  4. Maitsesta segu soola, pipra, suhkru ja äädikaga. Lase podiseda kuskil 30minutit, vajadusel maitsesta lõpus üle.
  5. Kui letšo on valmis, jaota ta purkidesse ja naudi terve talve jooksul!
  6. Soovitavalt võiks purgid enne letšo purki panekut kuumutada ahjus 200 kraadi juures kuskil 5 minutit.