
1 purk (240 g)
konserveeritud läätsed
800 ml
tomatipüree
130 g
leotatud india pähklid
450 g
tofu
20 g
maitsepärm
3 spl
sidrunimahl
1 tl
kuivatatud basiilik
1 tl
kuivatatud oregano
1/2 tl
küüslaugupulber
1 tk
keedupeet (soovi korral)
1 karp
lasanje plaadid
180 g
taimset riivjuustu (soovi korral)
sool-pipar
Kui soovid midagi eriti toitvat ja mõnusat, siis see lasanje on just Sulle! Kihiline, valgurikas ja kreemjas – täiuslik lõuna- või õhtusöök, mis täidab kõhu ja toidab hinge.
- Nõruta läätsed ja sega need kausis tomatipüreega. Maitsesta soola ja pipraga.
- Tükelda keedupeet ja lisa läätse-tomatikastmesse.
- Pane blenderisse leotatud india pähklid, tofu, maitsepärm, sidrunimahl, basiilik, oregano ja küüslaugupulber. Blenderda, kuni tekib kreemjas kaste. Vajadusel lisa veidi vett või kaerapiima, et segu oleks ühtlane ja kreemjas.
- Määri küpsetusanuma põhja natuke tomati-läätse segu. Kata lasanjeplaatidega. Seejärel lisa kiht india pähkli-tofu kastet. Korda kihte, kuni koostisosad on otsas, lõpetades kastmekihiga.
- Soovi korral puista peale taimset riivjuustu. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 180°C juures 40 minutit.
- Eemalda foolium ja küpseta veel 15–20 minutit, kuni lasanje on pealt õrnalt kuldne ja läbi küpsenud.