1 purk (240 g)

konserveeritud läätsed

800 ml

tomatipüree

130 g

leotatud india pähklid

450 g

tofu

20 g

maitsepärm

3 spl

sidrunimahl

1 tl

kuivatatud basiilik

1 tl

kuivatatud oregano

1/2 tl

küüslaugupulber

1 tk

keedupeet (soovi korral)

1 karp

lasanje plaadid

180 g

taimset riivjuustu (soovi korral)

sool-pipar

Kui soovid midagi eriti toitvat ja mõnusat, siis see lasanje on just Sulle! Kihiline, valgurikas ja kreemjas – täiuslik lõuna- või õhtusöök, mis täidab kõhu ja toidab hinge.

  1. Nõruta läätsed ja sega need kausis tomatipüreega. Maitsesta soola ja pipraga.
  2. Tükelda keedupeet ja lisa läätse-tomatikastmesse.
  3. Pane blenderisse leotatud india pähklid, tofu, maitsepärm, sidrunimahl, basiilik, oregano ja küüslaugupulber. Blenderda, kuni tekib kreemjas kaste. Vajadusel lisa veidi vett või kaerapiima, et segu oleks ühtlane ja kreemjas.
  4. Määri küpsetusanuma põhja natuke tomati-läätse segu. Kata lasanjeplaatidega. Seejärel lisa kiht india pähkli-tofu kastet. Korda kihte, kuni koostisosad on otsas, lõpetades kastmekihiga.
  5. Soovi korral puista peale taimset riivjuustu. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 180°C juures 40 minutit.
  6. Eemalda foolium ja küpseta veel 15–20 minutit, kuni lasanje on pealt õrnalt kuldne ja läbi küpsenud.