Köögiviljatäidis:

3

porgand

2

sibul

1

suvikõrvits

õli

1,5 spl

Santa maria basiiliku ja küüslaugu maitseainesegu

0,5 tl

Santa Maria Cayennepeppar

1 spl

Santa Maria paprika, jahvatatud

0,5 tl

Santa Maria kivisool

2 purki

purustatud tomat

Valge kaste:

5 g

piimavaba või

4 spl

jahu

8 dl

sojapiim

1 tl

sool

0,5 tl

valge pipar

Lasanje:

1 pakk

munavabad lasanje laastud

250 g

naturaalne tofu

1 karp

kirsstomatid

30 g

piiniapähklid

basiilik

Ülimaitsev ja lihtsalt valmiv kreemja kastmega lasanje!

Kogus: 4

VALMISTAMINE:

  1. Kuumuta ahi 220 °C juurde.

Täidis köögiviljadest

  1. Koori ja riivi porgandid peenelt. Haki sibul ja viiluta suvikõrvits.
  2. Prae kõik köögiviljad õlis pannil pehmeks.
  3. Lisa vürtsid ja purustatud tomat. Lase podiseda umbes 4 minutit.

Valge kaste

  1. Sulata paksupõhjalises potis madala kuumusel piimavaba või ja lisa jahu ning sega.
  2. Lisa sojapiima vähehaaval koguaeg segades, kuni kaste tõuseb keema. Lisa maitseaine ja lase veel keeda umbes 2 minutit.

Lasanje

  1. Laota lasanjelaastud ja juurviljatäidis kiht kihi haaval õliga määritud ahjunõusse. Kõige viimase kihi peale vala valge kaste.
  2. Viiluta tofu peenelt ja laota üleni kastmele peale. Kõige peale laota pooleks lõigatud kirsstomateid. 
  3. Puista üle piiniapähklitega ning jahvatatud kivisoola.
  4. Küpseta lasanjet ahjus kõige alumisel tasandil umbes 40 minutit. Enne ahjust välja võtmist veendu kas tiku või peenikese noaga torgates, et lasanje on pehme ja läbi küpsenud ning pealt ilusa kuldpruunika värvusega. 
  5. Serveeri värske basiiliku ja värske salatiga.