1/2

sibul

2 sl

oliiviõli

2

küüslauguküüs

12

šampinjon

310 g

purgi- või valmisläätsed

2 sl

värske tüümian

2 sl

petersell

2 tl

rosmariin või värske rosmariin

1/8 tl

sool

1/8 tl

Cayenne pipar

1 tl

pruun suhkur

2 sl

sidrunimahl

140 g

pekaanipähkel

2 tl

konjak või brändi (valikuline)

1 tl

sojakaste

Kerge ja maitsev läätse-šampinjonipasteet- nüüd ei jäägi muud üle kui järgi proovida ja ise selle headuses veenduda.

VALMISTAMINE:

  1. Tükelda sibul, šampinjonid ja küüslaauk ning prae pannil oliiviõlis  pehmeks. Lisa läätsed ning kuumuta madalal tulel u 10-15 min pidevalt segades.
  2. Tükelda pekaanipähklid peeneks.
  3. Pane köögikombaini maitseained: värske tüümian, petersell, rosmariin, sool, Cayenne pipar, pruun suhkur ja sidrunimahl, valikuliselt ka konjak, tükeldatud pekaanipähklid ja sojakaste. Lisa praetud sibul, küüslauk, läätsed ning šampinjonid juurde.
  4. Purusta köögikombainis kõik ained kuni tekib ühtlaselt segunenud mass.
  5.  Määri saiale või leivale ja naudi!