1/2
sibul
2 sl
oliiviõli
2
küüslauguküüs
12
šampinjon
310 g
purgi- või valmisläätsed
2 sl
värske tüümian
2 sl
petersell
2 tl
rosmariin või värske rosmariin
1/8 tl
sool
1/8 tl
Cayenne pipar
1 tl
pruun suhkur
2 sl
sidrunimahl
140 g
pekaanipähkel
2 tl
konjak või brändi (valikuline)
1 tl
sojakaste
Kerge ja maitsev läätse-šampinjonipasteet- nüüd ei jäägi muud üle kui järgi proovida ja ise selle headuses veenduda.
VALMISTAMINE:
- Tükelda sibul, šampinjonid ja küüslaauk ning prae pannil oliiviõlis pehmeks. Lisa läätsed ning kuumuta madalal tulel u 10-15 min pidevalt segades.
- Tükelda pekaanipähklid peeneks.
- Pane köögikombaini maitseained: värske tüümian, petersell, rosmariin, sool, Cayenne pipar, pruun suhkur ja sidrunimahl, valikuliselt ka konjak, tükeldatud pekaanipähklid ja sojakaste. Lisa praetud sibul, küüslauk, läätsed ning šampinjonid juurde.
- Purusta köögikombainis kõik ained kuni tekib ühtlaselt segunenud mass.
- Määri saiale või leivale ja naudi!