2 spl

õli

1

sibul (hakitult)

1

küüslauguküüs (hakitult)

2,5 cm

värsket ingverit (riivitult või peeneks hakitult)

70 g

läätsi

250 ml

köögiviljapuljongit

1

lillkapsas (väikesteks tükkideks hakituna)

1

porgand

1 purk

kookospiima

150 g

rohelisi ube või herneid

1

peotäis spinatit

2 spl

jahvatatud koriandrit

2 spl

vürtsköömneid

0.5 spl

tüümiani

1 spl

värsket sidruni mahla

Maitseks:

soola, pipart, Bon maitsepärmi

Veel üks roog, mille puhul on tegemist kindla peale minekuga, on karri!
Palju niigi häid asju koos, natuke kookost ka hulka ja ongi hõrgutis valmis. Karriga on natuke nagu tšilligagi – suuresti saab lähtuda sellest, mis parasjagu kodus olemas on ja sestap on variatsiooni kerge saavutada ja toidust raske tüdineda.

VALMISTAMINE:

  1. Lase kõrgema äärega pannil või potis 1,5 spl õli kuumaks ja kuumuta sibulat umbes 10 minutit, kuni see muutub läbipaistvaks ja pehmeks.
  2. Lisa küüslauk, ingver, koriander, köömned, tüümian ja kuumuta veel umbes 2 minutit.
  3. Sega juurde keetmata läätsed ja vala juurde köögiviljapuljong. Hauta läätsed pehmeks – selleks kulub umbes 10 minutit.
  4. Lase pannil 0,5 spl õli kuumaks ning rösti lillkapsast umbes 2-3 minutit, kuni see muutub kuldpruuniks.
  5. Lisa lillkapsas pannile või potti keedetud läätsede juurde, lisa ka porgand ja kookospiim, lase tasasel tulel keeda umbes 10 minutit või kuni köögiviljad on pehmed.
  6. Sega juurde oad või herned, hauta veel umbes 3-4 minutit.
  7. Viimaks lisa juurde sidruni mahl ja maitseroheline, maitsesta soola, pipra ja soovi korral ka maitsepärmiga.