60 g

punased läätsed

60 g

kinoa

0,5 tl

paprikapulber

0,5 tl

karripulber

maitse järgi

sool

2 spl

õli

1 tk

suur avokaado

1 tk

laim

peotäis

kirsstomatid

2 vart

roheline sibul

maitse järgi

marineeritud jalapeno

50 g

beebispinat

Seekordne imeheade kotlettide retsept pärineb blogist Hea toidu kodu, kus leidub rohkelt taimseid retsepte. Need krõbedad ja mahlased kotletid valmivad kiirelt ning koos avokaado ja salatiga moodustavad need maitsva eine!

Kogus: 4 kotletti

VALMISTAMINE

  1. Pane läätsed ning kinoa potti, lisa näpuotsatäis soola ning kata need keeva veega nii, et vesi ulatub umbes 7 cm võrra teradest kõrgemale. Keeda umbes 20 minutit madalal kuumusel. Kui vett keetmise ajal potist liiga palju välja aurab, võid pool tassi keevat vett juurde lisada.
  2. Kui kinoa ja läätsed on keenud pudruks, sega juurde maitseained ning lase 15 minutit jahtuda.
  3. Samal ajal puhasta avokaado ning purusta viljaliha koos laimimahla ning soolaga ühtlaseks. Soovi korral lisa mõned viilud jalapenot. Poolita kirsstomatid ning haki roheline sibul.
  4. Vormi läätsesegust 4 kotletti ning prae need õlis keskmisel kuumusel mõlemalt küljelt krõbedaks (3 minutit kumbki külg).
  5. Serveerides säti kotletid spinatilehtedele, tõsta peale avokaadotamp ning lisa tomat ja roheline sibul.