3 tassi

brokoliõisikud

1

porgand, hakitud

3

küüslauguküüs, hakitud

1

sibul, hakitud

1

sellerivars, hakitult

1 tass

seened

3 tassi

tomatid

1 purk

tomatipasta

1 tass

rohelised või punased läätsed

2 tassi

vesi või köögiviljapuljong

1 spl

oregaano

1 tl

tüümian

1 spl

suhkur või agaavisiirup

maitse järgi

sool, pipar

garneeringuks

kreeka pähklid, maitsepärm

Tänaseks toiduks, millega Sind kostitada, oleme valinud läätse bolognese.  See on üks lihtne, maitsev ja valgurikas roog, mis on kõigile mokka mööda olema. Söövad ja kiidavad nii lapsed kui täiskasvanud!

VALMISTAMINE:

  1. Pane pott keskmise kuumusega tulele, lisa poti põhja õli ja kuumuta.
  2. Pane pannile sibul, küüslauk, porgand, seller ja seened ning kuumuta kergelt segades 3-4 minutit, kuni köögiviljad muutuvad kuldpruuniks.
  3. Lisa potti vesi või köögiviljapuljong ning sega hoolikalt läbi. Lisa tomatid ja hauta potis keskmisel kuumusel umbes 5-6 minutit, kuni tomat laguneb.
  4. Seejärel lisa brokoliõisikud, tomatipasta, läätsed ning maitseained.
  5. Lase bolognese potis keema, kata kaanega ning hauta umbes 30 minutit, kuni läätsed muutuvad pehmeks.
  6. Viimaks võta pott tulelt ja lisa soovi korral hulka kreeka pähklid. Sega ja naudi!