1 purk

kikerherned

1 sl

sidrunimahl

1

küüslauguküüs

1 tl

köögiviljapuljong

2 tl

tahiini

1/4 tl

jahvatatud koriander

115 g

penne pasta

2 tl

rapsiõli

2

punane sibul, hakitud

200 g (1 tass)

seened

1/2

sidruni mahl

suur peotäis

petersell, hakitud

Roog, mis kombineerib pasta ja hummuse? Jah, palun! Kui Sa suur seenefänn ei ole, sobib siia lisada ükskõik millist muud köögivilja – kikerherneid, suvikõrvitsat… Eriti valgurikka roa jaoks katseta näiteks tofuga!

Kogus: 2

VALMISTAMINE:

  1. Hummuse valmistamiseks kalla kikerherned koos vedelikuga purgist kaussi, lisa 1 tl sidruni mahla, 1 küüslaugu küüs, 1 tl puljongit, 2 tl tahinit ja ¼ tl jahvatatud koriandrit.
  2. Püreesta saumikseri või blenderiga kreemjaks, kuid säilita veidi kikerherneste tekstuuri.
  3. Valmista pasta, jälgides juhisedid pakendil.
  4. Samal ajal, kuumuta 2 tl rapsiõli suurel pannil ja lisa hakitud punased sibulad  ja viilutatud seened. Sega aeg-ajalt, kuni sibulad ja seened on pehmed ja kergelt karamelliseerunud.
  5. Sega kõik kokku, vala üle  ½ sidruni värskelt pressitud mahlaga, lisades vajadusel ka tekstuuri vedeldamiseks veidi vett. Kaunista peotäie hakitud peterselliga.