5-6 tassi
lillkapsas
2-3 + 1
küüslauguküüs
1.5 spl + 0.5 spl
oliiviõli
1 + 1 tassi
köögiviljapuljong
1 tass
taimne piim
3-4 spl
Bon maitsepärm
maitse järgi
sool, pipar
1 tass
külmutatud herned
400g
pasta
Mõnusalt kreemine, kuid peaaegu patuvaba roog – hõrgutavalt küüslaugune pasta Alfredo kastmes, mille krooniks rohelised herned.
- Pane pott soolaga maitsestatud veega keema.
- Lisa lillkapsaõisikud ja keeda, kuni need on kahvliga katsudes pehmed (umbes 8-12 minutit). Kurna lillkapsas. Aseta kõrvale.
- Kastme jaoks kuumuta pannil 1,5 spl oliiviõli ja lisa purustatud küüslauk (2-3 küünt) ning lase sel klaasjaks muutuda. Seejärel pane blenderisse keedetud lillkapsas, praetud küüslauk ja oliiviõli, 1 tass köögiviljapuljongit, taimepiim, maitsepärm, sool ja pipar. Purusta, kuni saavutad kreemja konsistentsi – selleks võid aeg-ajalt lisada järelejäänud puljongit (tõenäoliselt kulub sul kogu või peaaegu kogu puljong ära, kuid lisa seda osade kaupa, et kaste liiga vedel ei tuleks).
- Samal ajal pane pasta jaoks teine pott soolaga maitsestatud veega keema ning vastavalt õpetustele valmista pasta. Ära pastat loputa, vaid kata koheselt valminud kastmega. Aseta hetkeks kõrvale.
- Kuumuta pannil 0,5 spl õlis järelejäänud küüslauk (1 küüs), kuni see on läbipaistev, lisa külmutatud herned ja sool-pipar. Sega ja lase paar minutit valmida.
- Lisa pannile ka kastmesse uputatud pasta, sega ja lase kuni 5 minutit kõigel ühtlaseks soojeneda. Vajadusel maitsesta veelgi soola-pipra ja maitsepärmiga.