150g

Jahu

100g

Margariin (nt tumesinine Keiju)

0.5 tl

Sool

1 spl

Vesi

200g

Kukeseened

1 suur

Sibul

200g

Kikerhernejahu

Peotäis

Värske till

150 ml

Vesi

Kukeseenehooaeg on veel täies hoos. Miks mitte seda ära kasutada ja üks maitsev pirukas valmis meisterdada?

Muretaigen:

  1. Sõtku kokku toasoe margariin, jahu ja sool. Taigen peab jääma hästi vormitav, vajadusel lisa vett.
  2. Pane taigen ümmargusse 26cm vormi ja kata põhi ühtlaselt, torka põhja kahvliga mõned augud.
  3. Lase taignal koos vormiga seista külmikus kuni valmistad täidise.

Täidis:

  1. Haki väikesteks kuubikuteks sibul ja kukeseened. Prae kuumal pannil.
  2. Lisa segule till. Lase jahtuda.
  3. Sega praetud  kukeseentele hulka kikerhernejahu, lisa vett kuni segu on ühtlane, segu peaks olema valatav.
  4. Maitsesta soola ja pipraga.
  5. Küpseta 180 kraadi juures 10min ette pirukapõhi. Kui see on kergelt krõbe kalla peale täidis ja küpseta veel 15-20min.