150g
Jahu
100g
Margariin (nt tumesinine Keiju)
0.5 tl
Sool
1 spl
Vesi
200g
Kukeseened
1 suur
Sibul
200g
Kikerhernejahu
Peotäis
Värske till
150 ml
Vesi
Kukeseenehooaeg on veel täies hoos. Miks mitte seda ära kasutada ja üks maitsev pirukas valmis meisterdada?
Muretaigen:
- Sõtku kokku toasoe margariin, jahu ja sool. Taigen peab jääma hästi vormitav, vajadusel lisa vett.
- Pane taigen ümmargusse 26cm vormi ja kata põhi ühtlaselt, torka põhja kahvliga mõned augud.
- Lase taignal koos vormiga seista külmikus kuni valmistad täidise.
Täidis:
- Haki väikesteks kuubikuteks sibul ja kukeseened. Prae kuumal pannil.
- Lisa segule till. Lase jahtuda.
- Sega praetud kukeseentele hulka kikerhernejahu, lisa vett kuni segu on ühtlane, segu peaks olema valatav.
- Maitsesta soola ja pipraga.
- Küpseta 180 kraadi juures 10min ette pirukapõhi. Kui see on kergelt krõbe kalla peale täidis ja küpseta veel 15-20min.