200 g

odrakruubid

1 liiter

köögiviljapuljong

1 tk

porgand

1/2

sibul

250 ml

taimne koor

2 spl

õli

50 g

külmutatud edamame oad (saadaval Prismas, Rimis, Lidlis ja Umamis)

peotäis

petersell

peotäis

till

maitsestamiseks

sool ja pipar

Kas teadsid, et edamame oad ehk sojaoad on väga head valguallikad? Need sisaldavad 100 grammi kohta umbes 10,9 grammi valku ning peaaegu kõiki asendamatuid aminohappeid. Lisa neid imemaitsvaid valgupomme köögiviljasele ja kreemisele kruubipudrule!

  1. Pese kruubid voolava vee all korralikult läbi ning jäta ööseks vette likku.
  2. Järgmisel päeval kurna kruubid, vala potti ja lisa puljong. Lase madalal kuumusel, kergelt kaanega kaetult, podiseda umbes 30 minutit.
  3. Koori ja lõika porgand kuubikuteks ning lisa potti. Oota kuni porgandi kuubikud on pehmed ja vedelik on imendunud kruupidesse.
  4. Kuumuta pannil õli ja prae hakitud sibul kuldseks. Lisa sibul kruupidele ja sega.
  5. Lisa peeneks hakitud petersell ja till.
  6. Vala juurde taimne koor ja sega kõik korralikult läbi.
  7. Lase veel mõni minut podiseda ning maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
  8. Kuumuta keskmisel kuumusel 1 spl õliga edamame oad.
  9. Maitsesta vajadusel kruubipuder soola ja pipraga ning serveeri ubadega. Head isu!