Leib:
8 viilu
leib
1-2 spl
kikerhernejahu (sobib ka kaerajahu, tatrajahu ning võib ka ära jätta)
2 spl
sojakaste
2 spl
õli/ kookosrasv
maitseks
sool, pipar, ürdid (nt Itaalia maitseainesegu)
Hummus:
1 purk
kikerherned (200 g)
2 spl
õli
maitseks
sool
Köögiviljad:
1
paprika
1
porgand
1
suurem sibul
1
küüslauguküüs
0,5 karpi
šampinjonid
paar tl
(Oliivi)õli või kookosrasv praadimiseks, grillimiseks ning hummuse sisse
maitse järgi
sool, pipar, ürdisegu, sojakaste
soovi korral
värske salat, rukola, beebispinat
Värviline ja toekas amps, ideaalne, et nädalavahetust alustada.
Kogus: 4 (8 leiba)
VALMISTAMINE:
Leivad:
- Sega sojakaste, õli, purustatud küüslauk, maitseained kausis ja pintselda seguga leivad ühtlaselt.
- Aseta jahu taldrikule ja paneeri niisutatud leivad jahus.
- Aja pann kuumaks ja prae leivad õlis krõbedaks.
Hummus:
- Loputa ja nõruta purk kikerhenreid, lisa kaussi koos õliga (2-3 spl), blendera ühtlaseks.
- Maitsesta enda soovi järgi soola, pipra, sojakastme või ürtidega.
Grillitud köögiviljad:
- Haki kõik köögiviljad steikideks (0,5 – 1 cm läbimõõt) ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud pannile.
- Pintselda õliga ja raputa maitseks peale soola, pipart, muid meelepäraseid maitseained.
- Grilli ahjus 200 kraadi juures kõige ülemises vahes kuni viljad muutuvad pehmeks ja kuldpruuniks.
Serveerimine:
- Aseta krõbedale leivalt 2 spl hummust ning grillitud köögiviljad, soovi korral lisa juurde mõni salatileht, beebispinat või rukola, naudi külmalt või soojalt.