Köögiviljad:
1 spl
oliiviõli
300 g
kirsstomatid
2
punane paprika
1
suur suvikõrvits
sool, pipar
Risotto:
1 spl
oliiviõli
1
suur punane sibul, hakitud
3
küüslauguküüs, hakitud
225 g
risottoriis
1 spl
balsamico äädikas
250 ml
tomatipüree
250 ml
köögiviljapuljong
6
päikesekuivatatud tomatid
peotäis
värske basiilik, rebitud
maitse järgi
sool, pipar
Bon maitsepärm (valikuline)
Mõnusalt kreemine tomatirisoto, mis lausa pakatab maitsetest! Ideaalne õhtusöök.
Kogus:4
VALMISTAMINE
Köögiviljad:
- Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Lisa oliiviõli ahjuvormi.
- Tükelda köögiviljad väikesteks tükkideks ja viska kõik ahjuvormi, lisa soola ja pipart ja sega korralikult läbi.
- Rösti ahjus umbes 30 minutit.
Risotto:
- Nii kaua kui köögiviljad on ahjus, võta suurem pann ja lisa oliiviõli ning kuumuta madalal kuumusel.
- Prae mõni minut sibulat ning lisa küüslauk ja prae veel minutike.
- Sega sisse riis koos äädikaga ja sega pool minutit, et riis oleks õliga kaetud.
- Lisa juurde tomatipüree ja köögiviljapuljong, lisades ½ tassi korraga ja vaheldumisi. Lase riisil imenduda enne kui lisad juurde.
- Peale 20 minutit, lisa päikesekuivatatud tomatid ja röstitud köögiviljad. Sega kõik läbi, lisades vajadusel rohkem vedelikku, ja lase veel 5 minutit keeda kuni riis on valmis.
- Võta tulelt ja sega sisse basiilik, sool ja pipar ning kui kasutad, siis parmesan või maitsepärm. Soovi korral võid ka sisse segada veel oliiviõli või taimset võid, et saada eriti kreemjas risoto.
- Serveeri ja naudi kohe.