150-180 g

spagetid

1-2

tomat

60 g

India pähklid (keedetud 15 minutit või leotatud paar tundi)

60 ml

vesi

1 spl

tomatipasta

1 spl

oliiviõli

2-4

küüslauguküüs

1 spl

vein (võib asendada veega)

maitse järgi

sool, pipar

peotäis

värske basiilik

Kui armastad pastat ning ei suuda ära öelda imelisele tomati ja basiiliku kooslusele, siis see imeliselt maitsev kreemise tomati-basiiliku pasta retsept on just Sulle! Toit valmib vähem kui poole tunniga, nii et sobib suurepäraselt kiireks õhtusöögiks.

VALMISTAMINE:

  1. Lõika tomat tükkideks ja pane koos eelnevalt leotatud või keedetud India pähklite, vee ja tomatipastaga blenderisse ning blenderda kaste ühtlaseks.
  2. Keeda spagetid pakendil antud juhise järgi. Samal ajal prae oliiviõlis madala kuumusega pannil peeneks hakitud küüslauk.
  3. Vala blenderis valminud tomatikaste pannile ja kuumuta keemiseni, lisa soola ja keeda kastet 4-5 minutit.
  4. Kastme vedeldamiseks võid lisada 1 spl veini või 1 spl vett.
  5. Võta tomatikaste pliidilt, sega juurde hakitud basiilik ja purustatud pipar. Lisa tomatipastale kurnatud spagetid, sega. Serveeri kohe.