seenesupp

2 tassi

viilutatud šampinjonid

1

sibul, hakitud

1 vars

seller, hakitud

1

küüslauguküüs, hakitud

1 spl

oliiviõli

1.5 spl

jahu

500 ml

Food Studio aedviljapuljong

250 ml

taimne koor

0,5 tl

värske sidruni mahl

0,5 tl

tüümian

1 spl

paprikapulber

maitse järgi

sool, pipar, ürdid

See seenesupp on kindlalt seenefännide lemmik! Lisaks sellele, et šampinjonid on väga maitsvad ja aromaatsed, on neid ka lisaks lihtne poetada pea kõikidesse soolastesse toitudesse! Tänane supp on mõnusalt siidine ja paitab nii maitsmis- kui ka haistmismeelt! Kõrvale haukamiseks sobib mõni maitsev saiake või miks mitte ka tummine must leib näiteks avokaadoga.

VALMISTAMINE:

  1. Kuumuta poti põhjas õli, lisa hakitud köögiviljad ja seened, sega ja kuumuta mõne minuti jagu.
  2. Seejärel lisa jahu, sega ja kuumuta umbes 1 minuti jagu, siis vala juurde köögiviljapuljong ning lase keema tõusta.
  3. Lisa taimne koor ning lase supil keeda umbes 10 minutit. Eemalda tulelt.
  4. Püreesta saumikseriga või blenderiga supp kreemjaks massiks.
  5. Maitsesta tüümiani, sidrunimahla, paprikapulbri, soola ja pipraga.
  6. Lisa eelnevalt välja tõstetud köögiviljad, sega ja serveeri kohe! Kui supp jääb liiga tummine, lisa juurde köögiviljapuljongit või taimset piima.