0.25 tassi
india pähklid
1
keskmine sibul, hakitud
150 g
šampinjonid, viilutatud
1 tass
külmutatud rohelised herned
0.25 tl
must pipar
6 tassi
köögiviljapuljong
1 tass
risoto riis
2
küüslauguküüs
1 tl
kuivatatud tüümian
1 tl
õunaäädikas
1-2 spl
Bon maitsepärm
maitse järgi
sool, pipar, õli
India pähklitest tehtud kreem loob mahedate seente ja pehme riisiga siidise koosluse, mis viib keele alla.
- Leota india pähkleid väikses kausis umbes 30 minutit või kui sul selleks aega ei ole, keeda neid 15 minuti jagu.
- Samal ajal pane kaanega pannile spl oliiviõli ja hakitud sibul ja lase umbes 5 minutit kõrgel kuumusel praadida. Lisa hakitud seened ning lase keskmisel kuumusel valmida umbes 10 minutit, kuni seened on pehmed.
- Lisa rohelised herned ja kuumuta veel 3 minutit ning vajadusel lisa ka õli või vett (vett 1-2 tl korraga). Tõsta pann tulelt.
- Lase paksupõhjaline pott kuumaks, vala sinna puljong ning riis, purustatud küüslauk ja tüümian.
- Lase sel keema tõusta, seejärel alanda kuumust, kata pott kaanega ning lase toidul seda aeg-ajalt segades valmida. Riis on sulle indikaatoriks – see peab olema pehme, kuid siiski veidi hamba all krõmpsuma (umbes 15 minutit).
- Samal ajal pane india pähklid koos leotusvedelikuga blenderisse ja blenderda pehmeks.
- Kui riis on pehme, lisa samasse potti seente ja sibula segu, india pähkli koor, õunaäädikas, maitsepärm ja sool.
- Küpseta kaaneta potis madalal kuumusel aeg-ajalt segades, kuni riis on täiesti valmis ja kreemine – umbes 10 minutit.
- Lase toidul kaane all veel 5 minuti jagu seista, maitse ning vajadusel maitsesta veel ja asu nautlema!