1
sibul
3
küüslauguküüs
1
suur kartul (või 2 väiksemat)
300 g
herned, värsked või külmutatud
700 ml
köögiviljapuljong/vesi
1 spl
õli
maitse järgi
sool, pipar
maitse järgi
ürte, nt petersell
1 spl
sidrunimahl
Serveerimiseks(valikuline):
oliiviõli
taimne jogurt/koor
herned
tüümian
purustatud maapähklid
Kogus: 4
VALMISTAMINE:
- Koori sibul ja küüslauk, ning haki peeneks. Koori ja tükelda kartul.
- Kuumuta potis spl õli ning lisa sibul ja küüslauk. Kuumuta kuni sibul on klaasjas. Lisa tükeldatud kartul ja herned, kalla peale köögiviljapuljong või vesi.
- Lase vaikselt haududa umbes 15 minutit, kuni kartul ja herned on pehmed. Võta tulelt, lisa spl sidrunimahla ning püreesta saumiksriga kuni supp on kreemjas ja ühtlane. Maitsesta soola ja pipraga, ning soovi korral ka ürtidega.
- Kalla kaussi ja serveeri!
- Soovi korral või kaunistada veel taimse koore või jogurtiga, oliiviõli, tüümiani, herneste ning purustatud maapähklitega.