1.5 spl
oliiviõli
250 ml
puljong
1
sibul, hakitud
4
küüslauguküüs, purustatud
2
jalapeno, hakitud
2
sellerivars, hakitud
1
paprika, hakitud
1 purk
tomatid, purustatud
6 spl
tomatipasta
1 purk
punased oad
1 purk
kikerherned või oad
1-2 spl
tšilli
2 spl
köömned, jahvatatud
1 tl
oregano, kuivatatud
maitse järgi
sool, Cayenne pipar
serveerimiseks:
taimne koor, Bon maitsepärm
Tšillit ei pea üldse kartma, sest seda saab kohandada täpselt oma maitsele sobivaks – tulisuse armastajale vürtsikam ja mahedama maitse eelistajale leebem. Vaata retsepti SIIT.
See on mõnusalt kosutav kõhutäis ennekõike jahedama ilma puhul, kuid vahel on ka soojal ajal isu millegi eriti toitva ja tummise järele.
VALMISTAMINE:
- Kuumuta suures potis õli, lisa sibul ja küüslauk, maitsesta soolaga ning lase keskmisel kuumusel klaasjaks küpseda (umbes 5 minutit). Lisa potti jalapeno piprad (kui kasutad neid), seller ja paprika ning kuumuta veel 5-7 minutit, kuni kõik on pehmeks muutunud.
- Lisa konservtomatid, puljong ja tomatipasta, sega läbi ning tõsta kuumust.
- Lisa kurnatud ja loputatud oad, tšilli maitseaine, köömned, oregano/tüümian ja sool.
- Lase kõigel kaaneta potis umbes 10-15 minutit podiseda, kuni segu pakseneb.
- Kõige lõpuks lisa Cayenne’i pipar ja veel soola, kui tunned, et see on vajalik.
- Serveeri maitsepärmi või taimse koorega.