1.5 tassi
Kuivatatud või värsked kirsid
2 tassi
Kreeka pähklid
1 tass
Toorkakao
1/4 tl
Sool
Pool tassi
Kuivatatud kivideta datlid
Pool tassi
Hakitud mandlid
Tummine ja tervislik šokolaadine kirsiamps. Tee eelmisel õhtul valmis, et hommikul kohe kapist haarata ja kohvi kõrvale nautida.
- Kui kasutad kuivatatud kirsse, leota neid vees 1h. Värsked kirsid lõika pooleks ja eemalda kivid.
- Kalla köögikombaini 2 tassi kreeka pähkleid ja purusta need jahuks.
- Lisa juurde kakao ning sool ja lase segul ühtlaseks suriseda.
- Kalla vaikselt juurde 1 tass kirsse ja datlid ning jätka purustamist kuni kõik on ühtlane.
- Sega saadud massi sisse allesjäänud pool tassi terveid kirsse ning pool tassi hakitud mandleid.
- Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud koogi- või ahjuvormi, silu ühtlaseks. Nipp: kasuta veel üht küpsetuspaberit ja suru sellega kogu taigna peamine osa ühtlaseks.
- Lase koogil 2 tundi külmikus taheneda ja maitseid endasse imeda.
- Lõika ruutudeks ja naudi!