1.5 tassi

Kuivatatud või värsked kirsid

2 tassi

Kreeka pähklid

1 tass

Toorkakao

1/4 tl

Sool

Pool tassi

Kuivatatud kivideta datlid

Pool tassi

Hakitud mandlid

Tummine ja tervislik šokolaadine kirsiamps. Tee eelmisel õhtul valmis, et hommikul kohe kapist haarata ja kohvi kõrvale nautida.

  1. Kui kasutad kuivatatud kirsse, leota neid vees 1h. Värsked kirsid lõika pooleks ja eemalda kivid.
  2. Kalla köögikombaini 2 tassi kreeka pähkleid ja purusta need jahuks.
  3. Lisa juurde kakao ning sool ja lase segul ühtlaseks suriseda.
  4. Kalla vaikselt juurde 1 tass kirsse ja datlid ning jätka purustamist kuni kõik on ühtlane.
  5. Sega saadud massi sisse allesjäänud pool tassi terveid kirsse ning pool tassi hakitud mandleid.
  6. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud koogi- või ahjuvormi, silu ühtlaseks. Nipp: kasuta veel üht küpsetuspaberit ja suru sellega kogu taigna peamine osa ühtlaseks.
  7. Lase koogil 2 tundi külmikus taheneda ja maitseid endasse imeda.
  8. Lõika ruutudeks ja naudi!