50 g
mandlid
4 tl
oliiviõli
2
küüslauguküüs, hakitud
1 spl
punase pipra helbed
1
sellerivars, hakitud
100 g
kinoa
1
kollane paprika
2
rohelise sibula vars, peeneks hakitud
1 tl
tüümian
1
keskmine suvikõrvits
1/2
laim
Täna toome Sinuni tõenäoliselt natuke uusi maitseid ja veidi ebatavalise kombo. Selles mõnusas salatis kohtuvad mandlid köögiviljadega ja ilmneb, et nood käivad kokku nagu sukk ja saabas.
VALMISTAMINE:
- Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Rösti mandleid umbes 6-7 minutit, kuni need muutuvad krõbedaks ning kergelt pruuniks. Võta ahjust välja ja lase jahtuda.
- Vala kinoa sõelale, loputa hoolikalt voolava külma vee all ning kurna.
- Kuumuta 2 tl oliiviõli pannil keskmisel kuumusel. Lisa kollane paprika, küüslauk, roheline sibul, pipra helbed, prae kuni paprika on kergelt krõbe.
- Lisa kinoa, tüümian, üks tass vett ning 0.5 tl soola.
- Lase toidul keema tõusta ning siis vähenda temperatuuri, kata kaanega ja prae umbes seitse minutit.
- Lisa suvikõrvits, kata kaanega ning prae, kuni kinoa on pehme, 5-8 minutit. Eemalda pann tulelt.
- Lisa selleri, mandlid ja kaks tl oliiviõli, maitsesta soolaga. Ja voila, valmis ta ongi!