5 tk
norileht
2 tassi
sushiriis
400 ml
vesi
3 tl
röstitud seesamiseemne õli
3 tl
sool
1 tk
suur porgand
0,5 tk
pikk kurk
100 g
beebispinat
3 tk
küüslauguküüs
150 g
tofu
2 spl + 1 tl
õli
2 spl
maisitärklis
Kimbap on Koreas populaarne toit, mis oma vormilt meenutab küll sushit, kuid eristub sellest soolasema ning röstitud seesamiõliga maitsestatud riisi ning praetud täidise poolest. Kuna rull ise on soolakas ja mahlane, ei vaja see kõrvale sojakastet.
- Loputa riis enne keetmist 3-4 korda, kuni loputusvesi on enam-vähem läbipaistev. Lisa vesi, lase riisil keema tõusta, pane potile kaas peale ning lase madalal kuumusel segamatult 15 min haududa. Seejärel tõsta pott tulelt ning lase riisil veel 5 minutit kaane all auru käes valmida.
- Lase riisil 30 min jahtuda ning sega see soola ja seesamiõliga läbi.
- Lõika porgand julienne-stiilis viiludeks, kuumuta need tilga seesamiõliga pannil kiirelt läbi ning lisa neile maitseks näpuotsatäis soola.
- Haki küüslauk või purusta küüned küüslaugupressiga ning kuumuta neid 30 sekundit 1 tl kuumas õlis. Lisa beebispinat, sega läbi ning kuumuta, kuni spinat on kokku tõmbunud.
- Lõika tofu pikkupidi 1 cm paksusteks viiludeks ning kuivata need majapidamispaberiga ettevaatlikult. Seejärel lõika neist piklikud kangid. Sega taldrikul kokku maisitärklis ja sool ning kata iga tofukang tärklisega.
- Kuumuta pannil 2 spl õli ning prae tofukangid igalt küljelt kuldpruuniks. Tõsta kangid majapidamispaberile jahtuma.
- Lõika kurgist piklikud viilud.
- Kui riis on jahtunud, aseta norileht bambusmatile ning kata rull ühtlaselt riisiga, jättes ülemisse äärde 3 cm vaba ruumi. Et riis käte külge ei kleepuks, tee käed vee või õliga kokku.
- Lisa norilehe keskosale porgandi- ja kurgiviilud, mõned tofukangid ja spinatit. Rulli ettevaatlikult kuid tugevalt kokku. Pintselda kogu rull kerge seesamiõlikihiga üle.
- Lõika rull terava noaga 8-10 tükiks ning naudi!