100 g
kikerhernejahu
2 spl
maitsepärm
1/4 tl
kurkum
1/4 tl
söögisooda
1/2 tl
sool
200 ml
maitsestamata taimne piim (vajadusel 2-4 spl rohkem)
15 ml
õunaäädikas
1 tk
suur sibul
2-3 küünt
küüslauk
serveerimiseks
vabal valikul köögiviljad
1 spl
õli
Restorani Kaks Kokka üks peakokkadest ja Restoran Ö sous-chef Aldur Soosalu jagab oma lemmiku kikerherneomleti retsepti! Mõnus hommikusöök või lõuna ja hea viis, kuidas kasutada ära külmkapis leiduvat!
VALMISTAMINE:
- Haki sibul ja küüslauk ning prae õlis keskmisel kuumusel. Retsept töötab kõige paremini mittenakkuvat panni kasutades.
- Praadimise ajal sega kausis kokku kõik kuivained ja eraldi kausis vedelikud. Lisa alguses natuke üle poole vedelatest koostisosadest kuivainetele ja vispelda korralikult, kuni enam tükke ei ole. Seejärel lisa ülejäänud osa ja sega uuesti, kuni taigen on ühtlane. Omletisegu peaks jääma pisut vedelam kui pannkoogitaigen, seega lisa piima või vett, kui taigen on liiga paks. Võid segule lisada ka 1 tl õli, nii väldid omleti panni külge kinni jäämist.
- Kalla omletisegu pannile, kata kaanega ja küpsetada keskmisel kuumusel 3-4 minutit, kuni omlett on pealt küpsenud. Siis eemalda kaas, et aur välja lasta. Tõsta omlett ettevaatlikult spaatliga pannilt ning serveeri külmkapis leiduvate köögiviljadega, näiteks tomati ja spinatiga.