1 purk

kikerherned

1 tass

kookospiim

1 tass

köögiviljapuljong

2 purki

purustatud või tükeldatud tomatid

3 spl

tomatipasta

0.5 tl

paprikapulber

1 tl

karripulber

1 tl

vürtsköömneid

1 tl

Garam Masala maitseaine (nt Santa Maria)

4

küüslauguküüs (hakitud)

2 spl

hakitud ingver

2

jalapeno (tükeldatult; võib ka ära jätta)

1 tl

meresool

1

sibul

2 tl

oliiviõli

Kui sageli tehakse masalat kanalihaga, siis meie poolt pakutud kikerhernega versioon on küll valgust pungil, kuid kuidainerikas ja kergesti seeditav! Maitse on kindlasti vähemalt sama hea! Kõrvale soovitame teha riisi, bulgurit või kuskussi, aga mis siin salata – meie lemmik on basmati riis!

Oluline komponent selles roas on Garam Masala maitseaine, mis annab toidule tõeliselt mõnusa meki. Proovi näiteks seda Santa Maria maitseainesegu!

Kogus: 4

VALMISTAMINE:

  1. Kuumuta suures potis oliiviõli, lisa sibul ja sool, sega ja prae umbes kolm minutit.
  2. Lisa jalapeno, ingver ja küüslauk ning prae kaks minutit. Viimasena lisa vürtsid (garam masala, vürtsköömned, karri, paprikapulber) ja tomatipasta, sega läbi ja lase veel paar minutit valmida.
  3. Vala juurde purustatud tomatid ja köögiviljapuljong, lase keema tõusta ja keeda sagedasti segades umbes kümme minutit. Vähenda kuumust, lisa kookospiim ja kikerherned ning lase veel paari minuti jagu podiseda.
  4. Paralleelselt valmista riis, bulgur või kuskuss vastavalt pakendil olevale juhendile.
  5. Serveeri teravilja padjal.