100 gr

karulauk

80 gr

basiilik

100 gr

oliiviõli

30 gr

piiniaseemned

1 spl

sidrunimahl

1-2 spl

maitsepärm

1 tk

jääkuubik

sool, pipar

Kevadine karulaugu-basiiliku pesto on intensiivselt roheline ja maitseküllane lisand, mis ühendab karulaugu teravuse, basiiliku värskuse ning pähklite ja oliiviõli kreemise tekstuuri. See sobib suurepäraselt pastale, määrdena või lisandiks köögiviljaroogadele.

  • Rösti piiniaseemned ahjus või pannil, jahuta.
  • Lisa blenderisse või köögikombaini karulauk, basiilikulehed, oliiviõli, piiniaseemned, sidrunimahl, sool, pipar, maitsepärm ja 1 jääkuubik.
  • Blenderda ühtalseks massiks ja naudi kohe või säilita külmkapis.
  • Pestos võib kasutada basiiliku asemel nt kevadisi noori naadilehti, spinatit, peterselli või rukolat – vali milline maitsekooslus kõige rohkem kõnetab.

Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik ja vanemkokk Hanna-Greta Veersalu.