kartulisalat peekoniga

6

Kartul

3

Värske soolakurk

2–3

Sellerivars

4–5

Redis

1

Punane sibul

2–3 sl

Kapparid

100 g

Vivera taimne peekon

Salatikaste:

1 dl

Taimne koor

1,5 dl

Majonees

1 tl

Sinep (teraline või tavaline)

Roheline sibul ja murulauk

maitsestamiseks

Sool ja pipar

Kogus: 4–6 inimesele

  1. Keeda kooritud kartulid pehmeks. Tükelda need kuubikuteks ja tõsta kaussi.
  2. Tükelda ka soolakurk, seller, redis, sibul ja kapparid. Tõsta need kaussi.
  3. Sega kokku taimne koor ja majonees või kasuta ainult majoneesi.
  4. Maitsesta salatikaste sinepi, soola, pipra ja soovi korral ka paari sortsu soolakurgivedelikuga.
  5. Kalla salatikaste salatikomponentidele ja sega läbi. Kontrolli maitseid.
  6. Lisa Vivera taimse peekoni ribad või tükelda need. Soovi korral võid need enne pannil või ahjus krõbedamaks röstida. Võid peekoniribad lisada kas salati peale sätituna või segada ka need salatikastmega läbi.
  7. Serveerides puista peale värsket hakitud rohelist sibulat või murulauku.