6
Kartul
3
Värske soolakurk
2–3
Sellerivars
4–5
Redis
1
Punane sibul
2–3 sl
Kapparid
100 g
Vivera taimne peekon
Salatikaste:
1 dl
Taimne koor
1,5 dl
Majonees
1 tl
Sinep (teraline või tavaline)
Roheline sibul ja murulauk
maitsestamiseks
Sool ja pipar
Kogus: 4–6 inimesele
- Keeda kooritud kartulid pehmeks. Tükelda need kuubikuteks ja tõsta kaussi.
- Tükelda ka soolakurk, seller, redis, sibul ja kapparid. Tõsta need kaussi.
- Sega kokku taimne koor ja majonees või kasuta ainult majoneesi.
- Maitsesta salatikaste sinepi, soola, pipra ja soovi korral ka paari sortsu soolakurgivedelikuga.
- Kalla salatikaste salatikomponentidele ja sega läbi. Kontrolli maitseid.
- Lisa Vivera taimse peekoni ribad või tükelda need. Soovi korral võid need enne pannil või ahjus krõbedamaks röstida. Võid peekoniribad lisada kas salati peale sätituna või segada ka need salatikastmega läbi.
- Serveerides puista peale värsket hakitud rohelist sibulat või murulauku.