Kartulipuder:

10-12

kartul

2 purki

valged oad

1/4 tassi

margariin

4 spl

kaerakoor

2-3

küüslauguküüs

maitse järgi

sool, pipar, Bon maitsepärm

1/4 tl

paprikapulber

Kaste:

1

brokoli, hakitud

1

suvikõrvits, hakitud

1

sibul, hakitud

1

porgand, hakitud

1 spl

Bon Soya maitsepärm

1 spl

margariin

maitse järgi

sool, pipar, paprikapulber, ürdid, tšilli

1/2-1 pakki

taimne koor

Kas oled kunagi kohanud inimest, kellele ei meeldiks kartulipuder? See on vist üks nendest söökidest, mis kõigile peale läheb. Pakume Sulle välja ühe päris erilise kartulipudru elamuse. Mis selle siis eriliseks teeb? See, et puder koosneb lisaks kartulitele ka valgurikastest ubadest.


VALMISTAMINE:
  1. Koori kartulid, lõika need suuremateks tükkideks ning pane potti. Potis olgu vett nii palju, et kõik kartulid oleks veega kaetud. Keeda kartulid pehmeks ja kurna. Pane köögikombaini või blenderisse küüslauguküüned ja lase masinal need pisikesteks tükkideks hakkida, lisa kurnatud ja külma veega loputatud oad, sool, paprika ning töötle, kuni oled saavutanud kreemise ja ühtlase konsistentsi.
  2. Tambi kartulid pudruks vahepeal köögikoort ning margariini lisades. Lisa pudrule töödeldud ubade mass, must pipar, sool, maitsepärm ning tambi veel kuni oled saavutanud ühtaslelt kreemise pudru. Lisa vajadusel veel soola või meelepäraseid maitseaineid.
  3. Kastme jaoks lase pann soojaks, sulata margariin ning lisa hakitud sibul ja porgand, prae umbes 3-4 minutit ning lisa ka väiksteks tükkideks hakitud brokoli ning suvikõrvits.
  4. Maitsesta soola ja pipraga ning prae, kuni brokoli hakkab pruunistuma ja suvikõrvits klaasistuma.
  5. Lisa pannile järelejäänud köögikoor ja sega. Lase toidul madalal kuumusel kaane all podiseda, kuni brokoli on parajalt krõmps/pehme. Puista sisse paprikapulbrit ja maitsepärmi ning soovi korral tšillit
  6. Serveeri kartulipudru peal ja naudi!