3
suured küüslauguküüned, purustatud
1
punane sibul, hakitud
350 g
šampinjonid, viilutatud
1/4 tassi
tamari (või sojakaste)
4
porgandid, tükeldatud
3
sellerivarred, tükeldatud
500 g
väiksed kartulid, pooleks lõigatud
1 purk
rohelised läätsed, kurnatud ja pestud
1
rosmariinivars
3
loorberileht
2 x 400 g
konserveeritud tomatid
300 ml
köögiviljapuljong
2 spl
kakaopulber
Rikkalik hautis köögiviljade, seente ja läätsedega millele annavad sügavat maitset kakaopulber ja tamari. Retsept pärineb SIIT.
Kogus: 5
- Kuumuta suures potis oliiviõli. Pane sisse sibul ja seened ning kuumuta 5 minutit. Lisa küüslauk ja tamari ning kuumuta veel 2 minutit.
- Siis lisa porgand, seller, kartulid, läätsed, rosmariin, loorberilehed, tomatid ja köögiviljapuljongit ja sega läbi.
- Pane sisse kakaopulber, sega hästi läbi.
- Pane potile kaas peale ja lase 30 minutit haududa. Maitse hautist ning vajadusel lisa soola ja pipart.
- Serveeri pruuni riisi või kinoaga ja värske peterselliga.