Täidis
1 tk
suur sibul
1 tk
porgand
1 tk
varsselleri vars
3 tk
küüslaugu küüs
2 spl
oliiviõli
1 tl
kuivatatud rosmariin
1 tl
kuivatatud tüümian
2 purki/3 tassi
pruunid keedetud läätsed
2 spl
nisujahu (võib asendada riisijahuga)
2 spl
tomatipasta
1 spl
sojakaste
1,5 tl
Dijoni sinep
1 tass
sügavkülmutatud herned
1 tass
sügavkülmutatud või konserveeritud mais
1 tass
köögiviljapuljong
1-2 tl
sool
1 tl
must pipar
2 tl
palsamiäädikas
Kartulipuder
1 kg
kartul
4 spl
taimne margariin
3 spl
taimne köögikoor (nt Tere või Oatly)
1 tl
küüslaugupulber
1-2 tl
sool
näpuotsatäis
must pipar
Kogus: 6-8 portsjonit
- Keeda kooritud ning kuubikuteks lõigatud kartulid pehmeks, kurna korralikult ning tambi need margariini, koore ning maitseainetega kohevaks kartulipudruks.
- Haki sibul, porgand, sellerivars ning küüslauguküüned ning prae need oliiviõlis keskmisel kuumusel 5 minutit. Lisa tüümian ja rosmariin ning prae veel 1 minut.
- Lisa kurnatud läätsed, tomatipasta, palsamiäädikas, sojakaste ja jahu ning sega korralikult kuni jahu on ühtlaselt kastmesse segunenud.
- Lisa köögiviljapuljong, sinep, herned, mais, sool ja pipar ning kuumuta segu 5 minutit sagedasti segades.
- Määri paksu põhjaga keskmise suurusega ahjupott õliga ning lisa sinna läätsesegu. Selle peale kuhja supilusika kaupa kogu kartulipuder, jaota see ühtlaselt laiali ning vea kahvliga pudrule triibud peale. Küpseta vormi 200 kraadises ahjus 30 minutit, kuni kartulipuder on pealt kuldseks ja krõbedaks muutunud.