Täidis

1 tk

suur sibul

1 tk

porgand

1 tk

varsselleri vars

3 tk

küüslaugu küüs

2 spl

oliiviõli

1 tl

kuivatatud rosmariin

1 tl

kuivatatud tüümian

2 purki/3 tassi

pruunid keedetud läätsed

2 spl

nisujahu (võib asendada riisijahuga)

2 spl

tomatipasta

1 spl

sojakaste

1,5 tl

Dijoni sinep

1 tass

sügavkülmutatud herned

1 tass

sügavkülmutatud või konserveeritud mais

1 tass

köögiviljapuljong

1-2 tl

sool

1 tl

must pipar

2 tl

palsamiäädikas

Kartulipuder

1 kg

kartul

4 spl

taimne margariin

3 spl

taimne köögikoor (nt Tere või Oatly)

1 tl

küüslaugupulber

1-2 tl

sool

näpuotsatäis

must pipar

Kogus: 6-8 portsjonit

  1. Keeda kooritud ning kuubikuteks lõigatud kartulid pehmeks, kurna korralikult ning tambi need margariini, koore ning maitseainetega kohevaks kartulipudruks.

  2. Haki sibul, porgand, sellerivars ning küüslauguküüned ning prae need oliiviõlis keskmisel kuumusel 5 minutit. Lisa tüümian ja rosmariin ning prae veel 1 minut.

  3. Lisa kurnatud läätsed, tomatipasta, palsamiäädikas, sojakaste ja jahu ning sega korralikult kuni jahu on ühtlaselt kastmesse segunenud.

  4. Lisa köögiviljapuljong, sinep, herned, mais, sool ja pipar ning kuumuta segu 5 minutit sagedasti segades.

  5. Määri paksu põhjaga keskmise suurusega ahjupott õliga ning lisa sinna läätsesegu. Selle peale kuhja supilusika kaupa kogu kartulipuder, jaota see ühtlaselt laiali ning vea kahvliga pudrule triibud peale. Küpseta vormi 200 kraadises ahjus 30 minutit, kuni kartulipuder on pealt kuldseks ja krõbedaks muutunud.