1/4 tassi
riis
1 keskmine
kapsas
1 keskmine
sibul, hakitud
2 tassi
šampinjonid
1/2
keskmine oranž paprika, hakitud
1/4 tassi
värske koriander
peotäis
hakitud roheline sibul
1 tl
vürtsköömned
1 spl
tamari (või sojakaste)
1/2 tl
pipar
Kaste:
1/2
keskmine sibul, hakitud
350 g
konserveeritud tomatid
1/2 tl
paprikapulber
1 spl
tomatipasta
1/2 tl
sool
Serveerimiseks:
vegan juust
taimne majonees
Kapsarullid riisi, seente ja köögiviljadega ning imelihtsa tomatikastmega! Kerge ja tervislik roog, mis sobib suurepäraselt tänasesse õhtusse! Retsept pärineb SIIT.
Kogus: 8 rulli
VALMISTAMINE:
- Keeda riis.
- Pane kapsas mikrolaineahju 5-7 minutiks täiel võimsusel. Nii on kergem eemaldada kapsalehti. Kui saad ettevaatlikult kapsalehed kätte, keeda neid vees 3-5 minutit.
- Samal ajal soojenda ahi 180 kraadini ning alusta kastme valmistamisega.
- Pane sibul pannile ning prae 2-3 minutit. Siis lisa konserveeritud tomatid, paprika, tomatipasta ja sool. Hauta keskmisel kuumusel umbes 5 minutit segades tihti.
- Valmista täidis. Pane pannile sibul ning prae 2-3 minutit. Lisa seened ja paprika, ning prae 4 minutit. Siis lisa riis, koriander, roheline sibul, vürtsköömned, tamari ja pipar. Sega kuskil 2 minutit, maitse ning vajadusel lisa veel soola.
- Tee täidisega kapsarullid. Pane kapsarullid ahjuvormi, kalla peale kaste ning pane ahju. Küpseta umbes 15 minutit. Serveeri valikuliselt vegan juustu ja taimse majoneesiga.