1 purk

mustad oad

1 purk

Cannellini oad

2

tomat

3-4 spl

tomatipasta

1

paprika, hakitud

1

väike sibul

3-4

küüslauguküüs, hakitud

1 tl

köömned

1 tl

oregaano

0.5 tl

tšillipulber

0.25 tl

Cayenne'i pipar

0.25 tl

must pipar

1 tl

laimi mahl

1.5 tassi

köögiviljapuljong

1 tl

õli

maitseks

roheline sibul, koriander, avokaado

Täna toome Sinuni taas ühe mugava ja kosutava roa. Kahe oa tšilli retsept pärineb SIIT.

VALMISTAMINE:

  1. Lase pann soojaks, lisa õli, seejärel aseta pannile sibul ja küüslauk. Prae 5 minutit aeg-ajalt segades. Lisa paprika ja vürtsid ning sega korralikult läbi. Prae 3-4 minuti jagu.
  2. Seejärel sega juurde laimi mahl, hakitud tomatid, tomatipasta ja sool.
    Lisa oad ja puljong. Sega korralikult ning lase kaane all 15 minuti jagu podiseda.
  3. Maitse ja lisa vajadusel soola. Soovi korral võid lisada ka tüümiani või teisi sarnaseid maitsetaimi. Kui tšilli tundub hapukas, lisa umbes ½ tl suhkrut, et maitseid tasakaalustada.
  4. Lase veel veel 5-10 minutit toidul valmida.
  5. Serveerimiseks kasuta nt avokaadot, kaerakoort või taimetoitlaste kastet. Kõrvale ampsamiseks sobib hästi must leib. Ja nagu öeldud – toit maitseb imehea ka riisi, bulguri või kuskussiga.