1 väike

Hapukas õun

2 spl

Vahtrasiirup või agaavinektar

0.5 tl

Kaneel

1/4 tl

Sool

3/4 tassi

Kaerakliid

1,5 tassi

Mandlipiim

1 spl

Mandli- või maapähklivõi

Soovi korral

Lisandid: marjad, seemned, pähklid, puuviljad, šokolaad

Vaikselt hakkab suvekuumust välja vahetama kargem sügisesoojus. Soojenda oma hommikuid selle mõnusa siidise ja tervisliku pudruga. Kaerakliid on suure kiudainesisaldusega ja täidavad kõhtu eriti hästi.

  1. Pane pott tulele ja lisa potti tükeldatud õunad ning vahtrasiirup. Lase segul vaikselt mullitama tõusta. Seejärel alanda kuumust ja lase õuntel kaane all pehmeks muutuda, selleks kulub umbes 5 minutit.
  2. Kui õunad on pehmed, lisa kaneel, sool, kaerakliid ja mandlipiim ning pähklivõi.
  3. Keeda segu veel umbes 5 minutit ja sega pidevalt. Puder on valmis, kui see on mõnusalt siidine, paks ja ühtlane. Kui segu on liiga paks, võid veel pool tassikest piima juurde lisada.
  4. Serveeri puder oma lemmiklisanditega.